Certified Feed Chain Alliance & Certisys BIO

Menu

Onze projecten


2023

Duurzaamheid

Samga heeft diverse projecten gerealiseerd om ons eigen energieverbruik groener en duurzamer te maken. Zo hebben we bovenop de magazijnen zonnepanelen geplaatst waarmee we 45% van onze eigen stroom opwekken. Daarnaast zijn plannen voor 2024 om een nieuw project met zonnepanelen te realiseren.  We werken ook aan de bewustwording bij het personeel om duurzaam om te gaan met energie.  

View media articles

2017

Energie zuinige en krachtige hybride kraan

De beslissing werd genomen om te investeren in een hydraulische kraan die energiezuinig en ook nog een hoge capaciteit kan bieden.  Zo is onze keuze gevallen op de Mantsinen Hybrid 300R.

Daarnaast hebben wij op maat gemaakte nieuwe transportbanden die de toevoer naar de magazijnen in een stroomversnelling brengt om de capaciteit van onze magazijnen optimaal te benutten.

Nieuwe vlaksilo's @ SAMGA

De oude stadsmagazijnen waren niet meer geschikt voor de meeste droge bulkladingen te stockeren.  Daarom heeft Samga beslist om 9 gloednieuwe vlaksilo's te bouwen die volledig operationeel waren in 2017

2016

Renovatie verticale silo's

Er werd beslist om de verticale graansilo's nieuw leven te geven door de structuur te verstevigen en ze letterlijk in de verf te zetten met een mooie lichte kleur die dagelijks de skyline van Antwerpen betoverd.

2015

Renovatie en uitbreiding Samga

Sinds Januari 2015 toen we de operaties van Samga (Société Anonyme des Magasins à Grain d'Anvers) hebben overgenomen was onze doelstelling om de oudste graansilo's van Antwerpen terug nieuw leven in te blazen en uit te breiden met vlaksilo's 


Indien interesse in onze diensten, aarzel niet ons te contacteren.

Contacteer ons